De terreur van de globalisering

Viviane Forrester

"Iedere dag aanschouwen we het fiasco van het ultraliberalisme." "We moeten ons ontworstelen aan de dwangbuis van de propaganda." Zomaar twee zinnen uit De terreur van de globalisering van Viviane Forrester.

De FranÁaise gaat in dit vervolg op haar de bestseller De terreur van de economie nog meer tekeer tegen het feit dat onze economie alleen maar lijkt te draaien om winst. Er is geen oog voor de mensen die het werk moeten doen.
'Het gaat fout met de wereld'... Dit is de inktzwarte boodschap die Forrester brengt in deze nieuwe bestseller. Wat staat ons te wachten binnen de nieuwe economie? Welvaart voor iedereen of een economische ramp en de afbraak van ons sociaal stelsel? De terreur van de globalisering is een vlammend betoog tegen de globalisering door een van de bekendste Franse publicisten. Het onderwerp is niet alleen zeer actueel; het boek van Forrester geeft de lezer een andere kijk op de wereld.

ŽDe woede spat van de pagina's.' de Volkskrant

ŽIn De terreur van de globalisering schrijft Forrester een vlammend betoog tegen de heersende politieke machten die de mondialisering verheerlijken.' <>Intermediair

ŽDe Franse schrijfster Viviane Forrester weet keer op keer de politiek op te jutten, zowel in eigen land als wereldwijd.' Het Parool

Viviane Forrester is auteur van verschillende romans en heeft verder onder meer een spraakmakende biografie over Vincent van Gogh en een essay over Virginia Woolf op haar naam staan. Ze is lid van de jury voor de Prix Femina, werkt mee aan tal van tv- en radioprogramma's en schrijft literaire kritieken voor dagblad Le Monde. Haar boek De terreur van de globalisering werd een wereldsucces en is in 24 talen vertaald.

97

De terreur van de globalisering

De terreur van de globalisering

Viviane Forrester

 

2001, Rainbow Pocketboeken (Maarten Muntinga)
ISBN: 9789041702845
224 pagina's, Ingenaaid