Parijs denkt
Het publieke debat in Frankrijk

Marijn Kruk

Wie voeren vandaag de dag publiekelijk het woord in Parijs? Waar schrijven de Franse media over, behalve dan over Sarkozy? Welke geluiden zijn te horen aan de universiteiten, de instituten, in de cafés? Ooit was Parijs het centrum van het politieke, culturele en filosofische debat. Wat is daar nog van over?

Marijn Kruk neemt de lezer mee op zijn tocht door het intellectuele Parijs anno 2008. We maken kennis met schrijvers, academici en politici die zich buigen over de vraagstukken waar de republiek Frankrijk mee worstelt. Kruk, winnaar van de prestigieuze Prix de Paris, geeft in zijn boek antwoord op de centrale vraag: wat betekent de vrijheid van de burger in een staat waar de wet nog wet is?

Parijs denkt bevat een schat aan informatie, is verdiepend en onderhoudend. Het is een boek voor studenten, journalisten, academici en uiteraard alle francofielen in Nederland.

Over de auteur:
Marijn Kruk (1971) woont, studeert en werkt in Parijs. Hij schrijft als correspondent onder meer voor Trouw en De Groene Amsterdammer.

821

Parijs denkt

Parijs denkt
Het publieke debat in Frankrijk

Marijn Kruk

 

okt 2009, Uitgeverij Boom
ISBN: 9789085064510
180 pagina's, Paperback