Verhalen om over na te denken

Jorge Bucay

Bucay neemt de lezer mee op zijn reis langs verschillende typen mensen, die op verbluffende wijze de grote en kleine waarheden van het leven onder ogen krijgen.

Iedereen doet er alles aan om het beste uit zichzelf te halen, maar vaak genoeg falen we door ingebeelde angsten of een simpele denkfout. Nadat Jorge Bucay de lezer in zijn vorige boek Laat me je een verhaal vertellen heeft meegenomen langs de magische wegen van de voorouderlijke verhalen, neemt hij de lezer nu mee op zijn reis langs verschillende typen mensen, die op verbluffende wijze de grote en kleine waarheden van het leven onder ogen krijgen.

In Bucays kosmos kent de poëtische fantasie geen grenzen. Het resultaat is een verzameling sprookjesachtige verhalen en inspirerende gedichten. Verhalen om over na te denken bevat verhalen die als Bucays beste worden aangemerkt, waaronder ‘De zoeker’ (‘Een zoeker is iemand die zoekt; niet noodzakelijkerwijs iemand die vindt’) en ‘De gevreesde vijand’ (over de achterliggende motieven van de zaken die we verwerpen of mensen die we haten). Verhalen die confronterend zijn, die ons laten lachen om onszelf, en die ons altijd verder brengen in de zoektocht naar ons ware zelf.

713

Verhalen om over na te denken

Verhalen om over na te denken

Jorge Bucay

 

2007, Ambo | Anthos
ISBN: 9789026318928
160 pagina's, Paperback