De Zwarte Zwaan
De impact van het hoogst onwaarschijnlijke

Nassim Nicholas Taleb

"Taleb schreef het prachtige boek De Zwarte Zwaan waarin hij geduldig uitlegt hoe beperkt onze waarnemingen en interpretaties van de werkelijkheid zijn." - het Financieele Dagblad

Zwarte Zwanen zijn toevallige gebeurtenissen die ons leven bepalen, van bestsellers tot wereldrampen. Harry Potter was een Zwarte Zwaan, het internet, 11 september was er een. Zwarte Zwanen liggen ten grondslag aan bijna alle belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis, politiek, wetenschap, in zaken en privé.
Waarom herkennen we Zwarte Zwanen pas achteraf? Omdat de mens details ziet, en geen algemeenheden. We richten ons op wat we al weten en vergeten keer op keer stil te staan bij wat we niet weten. We zijn geneigd om te simplificeren, verhalen te maken, in hokjes te duwen, en staan niet open voor het 'onmogelijke' . We zijn blind voor toeval en daarom lopen we kansen mis.
In deze spannende internationale bestseller verklaart Nassim Nicholas Taleb alles wat we weten over wat we niet weten. Hij biedt verrassend eenvoudig inzicht in hoe je voordeel kunt behalen met Zwarte Zwanen. De Zwarte Zwaan zal de manier waarop je naar de wereld kijkt veranderen. Het leert voorspellingen en advies te relativeren (en vaak te negeren), kritisch te denken en klaar te staan om snel te handelen.

627

De Zwarte Zwaan

De Zwarte Zwaan
De impact van het hoogst onwaarschijnlijke

Nassim Nicholas Taleb

 

juni 2008, Uitgeverij Nieuwezijds
ISBN: 9789057122675
401 pagina's, Paperback