Grensgebieden van het recht
Over sociale rechtvaardigheid

Martha C. Nussbaum

TheorieŽn over recht en rechtvaardigheid zijn altijd abstract. Toch worden ze bedacht om oplossingen te zoeken voor heel concrete, dagelijkse problemen. In Grensgebieden van het recht stelt Martha Nussbaum deze paradox aan de orde. Aan de hand van drie urgente problemen - de positie van mensen met een handicap, van immigranten en van dieren - waarvoor tot nu toe niet alleen in theorie, maar ook in de dagelijkse praktijk geen goede oplossingen gevonden zijn, gaat zij op zoek naar concrete denkbeelden over sociale rechtvaardigheid.

Deze ideeŽn kunnen ons leiden naar een verantwoorde omgang met genoemde kwesties. Grensgebieden van het recht is dankzij Nussbaums scherpe oog voor misstanden in de dagelijkse werkelijkheid een schoolvoorbeeld van praktische filosofie.

Martha Nussbaum is hoogleraar recht en ethiek aan de universiteit van Chicago. Tot haar bekendste boeken horen Wat liefde weet en Oplevingen van het denken. In Nederland kreeg zij grote bekendheid door haar optreden in de televisiedocumentaire Van de schoonheid en de troost.

616

Grensgebieden van het recht

Grensgebieden van het recht
Over sociale rechtvaardigheid

Martha C. Nussbaum

 

2006, Ambo | Anthos
ISBN: 9789026319693
399 pagina's, Hardcover