Verwondering
Wetenschap in Nederland

M. Senten (red.)

Verwondering gaat over de opmerkelijkste, spannendste, leukste, briljantste en meest bijzondere wetenschappelijke onderzoeken van het afgelopen jaar.

Dit in opzet journalistieke boek vertelt in tekst en beeld het verhaal van verschillende wetenschappen en hun beoefenaars. Wat drijft hen? Waarop baseren ze zich? Wat vinden ze van het resultaat? Nederlandse wetenschappers uit uiteenlopende vakgebieden komen aan het woord. Even verscheiden lijken hun motieven: het onderzoek naar een lokstof voor muggen, naar de gevaren van zuur water, het middelpunt van de aarde, de kwantumstructuur van de ruimte, doodsrituelen, immigratie en integratie - nu eens lijkt praktisch nut de drijfveer, dan weer angst, nieuwsgierigheid of de noodzaak een antwoord te vinden op actuele vraagstukken. Maar uiteindelijk is verwondering hun ware beweegreden.

Dit boek is een rijke bron van informatie over alle denkbare wetenschappen, zoals biologie, taalkunde, rechtsgeleerdheid en astronomie, maar vooral over de mensen die zich ermee bezighouden.

471

Verwondering

Verwondering
Wetenschap in Nederland

M. Senten (red.)

 

2006, Uitgeverij Boom
ISBN: 9789085063520
220 pagina's, Gebonden