Westerse moslims en de toekomst van de islam

Tariq Ramadan

Tariq Ramadan geniet niet alleen in Frankrijk groot aanzien onder jonge moslims. Ook in Engeland, Nederland en België groeit zijn bekendheid, als schrijver van talrijke boeken over westerse islam en als bevlogen spreker en inspirerend denker. Hij onderstreept de noodzaak van een onafhankelijke islam die niet wordt beïnvloed door conservatieve krachten van het Midden-Oosten. Hij roept moslims in het Westen op hun geloof en hun leven als betrokken burgers met elkaar in overeenstemming te brengen.

In het eerste, theoretische deel van Westerse moslims en de toekomst van de islam ontvouwt Ramadan een nieuwe interpretatie van de bronnen die geschikt is voor een westerse samenleving. In het tweede deel laat hij zien hoe opnieuw overdachte geloofsprincipes in de praktijk kunnen worden toegepast voor volledige en volwaardige deelname aan het sociale en politieke leven en voor verandering waar dat nodig is.
Nietzsche-kenner en filosoof Tariq Ramadan (Genève, 1962) was tot voor kort docent islamologie aan de Universiteit van Fribourg in Zwitserland.

Westerse moslims en de toekomst van de islam is vertaald uit het Frans door Hans van Cuijlenborg.

'Mede dankzij Ramadan is de islam op weg een integraal deel te worden van het religieuze landschap van Europa.' Time

'Het werk van Tariq Ramadan zal zijn plaats krijgen in de annalen van het islamitisch denken.' Le Monde Diplomatique

'Verplichte literatuur voor moslims én niet-moslims.' John L. Esposito

430

Westerse moslims en de toekomst van de islam

Westerse moslims en de toekomst van de islam

Tariq Ramadan

 

2004, Uitgeverij Bulaaq
ISBN: 9789054601104
336 pagina's, Paperback