Vrijheid als ideaal

Bart Snels

ŽVrijheid' komt voor op vele vaandels. In de sociaal-culturele hectiek van de afgelopen jaren is het woord door vrijwel alle politieke richtingen gebezigd om aan te geven waar het heen moet met ons. Wat heeft de linkse politiek over 'vrijheid' gezegd? Is het een ideaal geworden of juist gebleven? Vrijheid als ideaal stelt de vragen en biedt analyse.

Dit boek geeft een uitstekend overzicht van de veelvoudige betekenis die het woord 'vrijheid' heeft ter linkerzijde van het politieke spectrum. Vanuit diverse invalshoeken (vrijheid en verantwoordelijkheid, multiculturele spanningen, emancipatie, de markt, de rechtsstaat) ontwikkelt een keur aan auteurs een 'state of the art' van een debat dat grote maatschappelijke betekenis heeft gekregen. Ondogmatisch, kritisch en met een scherp politiek-filosofisch oog.

Een boek voor iedereen die direct of indirect betrokken is bij de actieve politiek. Verder een must voor journalisten, studenten en medewerkers aan opleidingen bestuurskunde, politicologie, filosofie en sociologie.

Auteurs o.a. Bert van den Brink, Sadik Harchaoui, Sjoerd de Jong, Femke Halsema, Herman van Gunsteren, Pieter Hilhorst, Dick Pels, Baukje Prins, Bart Snels.

407

Vrijheid als ideaal

Vrijheid als ideaal

Bart Snels

 

2005, Uitgeverij Sun
ISBN: 9789085061465
224 pagina's, Paperback