Sleutelwoorden
Een diagnose van het heden

U. Bröckling, S. Krasmann & Th. Lemke

Sleutelwoorden is een uniek boek voor iedere krantenlezer en TV-kijker die de wereld dagelijks uitgelegd krijgt in steeds dezelfde terugkerende woorden. Vaste begrippen die wel vertrouwd klinken, maar waarvan dit boek haarscherp uitlegt hoe ze ontstonden en inmiddels functioneren. Een kostelijke verzameling van scherpe, zeer leesbare analyses. Voor een echte diagnose van het sociaal-politieke en filosofische debat anno 2005/2006.

Sleutelwoorden is geschreven door een groep jonge Duitse sociologen, filosofen en politicologen en opgebouwd uit 44 korte hoofdstukken over termen als activering, flexibiliteit, globalisering, humanitaire interventie, mediation, shareholder value, virussen, virtualiteit, zelfverantwoordelijkheid.

Een ideaal boek voor studenten, journalisten, academici in brede zin en sociologen, politicologen, economen en juristen in het bijzonder. Verplichte leesstof voor ambtenaren, bestuurskundigen en politici. Een leuk boek voor mensen die in kranten en op TV blijven struikelen over jargon.

390

Sleutelwoorden

Sleutelwoorden
Een diagnose van het heden

U. Bröckling, S. Krasmann & Th. Lemke

 

2005, Uitgeverij Boom
ISBN: 9789085060772
300 pagina's, Paperback