Robot op zee

Pieter Adriaans

Pieter Adriaans - filosoof, wiskundige, ondernemer, musicus, beeldend kunstenaar en avonturier - verkocht zijn met succes opgebouwde onderneming Syllogic om een jongensdroom te realiseren: meedoen met een transatlantische solozeilrace. Altijd op zoek naar mogelijkheden om zijn talenten te combineren wordt het project Robosail geboren. Zijn passie voor zeilen verbindt hij met zijn wetenschappelijk specialisme: het ontwerpen van intelligente autonome computersystemen.

Na jaren van wetenschappelijke, technische en commerciŽle voorbereidingen verschijnt hij in 2000 in Plymouth met Robosail aan de start van de STAR, de tocht der tochten voor solozeilers. De finish in Newport zal hij niet halen...

Robot op zee beschrijft dit uitzonderlijke project. Zowel de avontuurlijke tocht op zee, als de wetenschappelijke achtergronden ervan. Daarnaast is het ook het verslag van een filosofische zoektocht. Autobiografische, technische en filosofische stukken wisselen elkaar af en versterken elkaar. Er worden parallellen ontwikkeld tussen de wijsgerige gedachtevorming en het feitelijke avontuur op zee.

385

Robot op zee

Robot op zee

Pieter Adriaans

 

2003, Uitgeverij Boom
ISBN: 9789053528693
192 pagina's, Paperback