Breekbare vrijheid
Teksten en interviews

Michel Foucault

Ter gelegenheid van Michel Foucaults twintigste sterfjaar wordt het succesvolle Breekbare vrijheid (1996/98) nu opnieuw uitgebracht, aangevuld met andere kernteksten van de befaamde Franse filosoof. Een heldere inleiding completeert het boek.

Dit boek maakt opnieuw enkele van de mooiste teksten van Michel Foucault beschikbaar. Van de vroege tekst 'Het denken van het buiten' tot het late werk over de 'zorg voor zichzelf' krijgt de lezer een fascinerend overzicht van het parcours dat Foucault vanaf de jaren zestig tot aan zijn dood in 1984 heeft afgelegd.

Foucaults werk is nog steeds zeer actueel en geniet een brede belangstelling. Zijn denken wordt overal ter wereld bediscussieerd, en meer nog, als 'levend' instrument ingezet bij verder onderzoek. In Nederland is Foucaults late werk, handelend over vrijheidspraktijken, op dit moment nadrukkelijk in de aandacht als een van de voedingsbronnen voor de opkomende filosofie van de levenskunst. Daarom zijn deze teksten, samengebracht in Breekbare vrijheid, wederom beschikbaar in ons taalgebied.

282

Breekbare vrijheid

Breekbare vrijheid
Teksten en interviews

Michel Foucault

 

nov 2004, Uitgeverij Boom
ISBN: 9789085060161
272 pagina's, Paperback