Argumentatie en formele structuur
Basisboek logica

Willem R. de Jong

Dit boek biedt een gedegen inleiding in het vakgebied logica, zowel systematisch als historisch. Auteur Willem R. de Jong schrijft in een aangename stijl en maakt dit fundamentele vak bijzonder toegankelijk. Een zeer compleet boek in een prachtige uitvoering.

Argumentatie en formele structuur is opgebouwd uit vier delen: argumentatieleer, propositielogica, termenlogica en predikaatlogica. Dit maakt het boek uniek in zijn soort, mede door de wijze waarop de auteur stap voor stap de verschillende deelgebieden bespreekt, van toelichtende voorbeelden voorziet en de lezer gelegenheid biedt om aan de hand van opgaven zelf te oefenen. Bijzonder zijn ook de talrijke historische lijnen die worden geschetst. René van der Vooren heeft het boek smaakvol vormgegeven, in een heldere en duidelijke lay-out. Daarmee is Argumentatie en formele structuur de komende jaren onbetwist hèt toonaangevende logicaboek in de Nederlandse taal.

Deze uitgave is een must voor studenten filosofie, voor professionele filosofen en academici in brede zin, en voor iedereen die een toegankelijke en aantrekkelijke introductie in het vak logica zoekt.

[verwacht oktober 2005]

281

Argumentatie en formele structuur

Argumentatie en formele structuur
Basisboek logica

Willem R. de Jong

 

2005, Uitgeverij Boom
ISBN: 9789085060673
600 pagina's, Paperback