Denken over geld en waarde
23 sleutelteksten

Karim Benammar

Waar komt geld vandaan en hoe wordt waarde gecreŽerd? Welke morele waarden staan aan de basis van ons kapitalistische systeem? Waarom zijn er recessies? En maakt geld of economische groei gelukkig? Hoewel iedereen dagelijks met geld in aanraking komt zijn dit lastig te beantwoorden vragen, en begrijpen maar weinigen hoe de economie eigenlijk werkt.

Over de betekenis van geld en over de drijvende krachten achter de economie is in de loop der eeuwen volop geschreven. Deze bundel brengt een aantal intrigerende en invloedrijke teksten bijeen. Ze werden geschreven door gerenommeerde economen en filosofen, maar ook door sociologen, historici, bankiers en handelaren. Ze laten zien welke ideeŽn aan de basis liggen van ons huidige economische systeem, hoe economie werkt, maar ook welke economische uitdagingen er liggen voor de toekomst.

Het resultaat: een bundel die aan het denken zet over de rol van de economie in ons leven en over onze houding ten opzichte van geld, economische groei en de verdeling van welvaart.

1474

Denken over geld en waarde

Denken over geld en waarde
23 sleutelteksten

Karim Benammar
((samenstelling))

 

mrt 2013, Uitgeverij Parresia
ISBN: 9789073040090