Ongehoorde symfonie
Een overzicht van de geschiedenis en de filosofie van de klassieke muziek

André Klukhuhn

Een kenner op het gebied van de klassieke muziek – wie wil dat nou niet zijn? In Ongehoorde symfonie legt André Klukhuhn de filosofie en oorsprong van de klassieke muziek op toegankelijke wijze bloot.

van de belangrijkste stromingen en tijdperken en de bijbehorende westerse componisten: van rococo en romantiek tot postmodernisme, en van Keppler en Händel tot Wagner en Orff. De betekenis van de ‘kosmische harmonie’, het raakvlak tussen muziek en wiskunde, loopt als een rode draad door het verhaal heen.
Het is goed mogelijk dat door het lezen van dit eerste Nederlandse overzichtswerk van de klassieke muziek het luisteren ernaar nog boeiender – of troostrijker, verheffender of ontspannener – wordt dan het altijd al was. Ongehoorde symfonie is een zeer vermakelijk en informatief boek, bestemd voor iedereen die van muziek houdt.

André Klukhuhn, scheikundige en filosoof, is een van de bijzonderste wetenschappers van Nederland. In 2003 verscheen zijn grote boek De geschiedenis van het denken, dat een heuse filosofiebestseller werd. Dit boek werd in 2008 opgevolgd door Alle mensen heten Janus, over het verbond tussen filosofie, wetenschap en kunst.

1396

Ongehoorde symfonie

Ongehoorde symfonie
Een overzicht van de geschiedenis en de filosofie van de klassieke muziek

André Klukhuhn

 

feb 2012, Prometheus/Bert Bakker
ISBN: 9789035137523
416 pagina's, Gebonden