De Filosofie twittercanon

Herman de Regt & Leon Heuts

Het vluchtigste gecombineerd met het diepzinnigste, het nieuwe met het oude. Dat had Leon Heuts voor ogen toen hij zich voornam, beginnende bij Plato, de kern van het denken van de grootste filosofen te vatten in de 140 tekens van één enkele tweet.

Heuts’ filosofisch twitteren werd algauw opgepakt in de media. Samen met Herman de Regt deed hij zijn canon ook op de achterpagina van NRC Handelsblad verschijnen. Hier werd een kleine uitbreiding tot maximaal 200 woorden per tweet toegestaan, vooral om uit te leggen waarom de filosoof nog altijd actueel is. In samenwerking met Veen Magazines brengt Uitgeverij Boom deze en nieuwe tweets nu samen in een boek. De filosofie twittercanon biedt een overzicht van het experiment en daagt uit om mee te doen – ook online.

In De filosofie twittercanon worden denkers uitgebeend tot de essentie, zodat dit boek de snelste inleiding tot de filosofie is die ooit is geschreven. Maar bovenal zoekt het de grenzen op van zowel twitter als filosofie; sommigen zien het daarom als een verkwanseling van de filosofie, hoewel het ook is getypeerd als een vorm van haiku.

1388

De Filosofie twittercanon

De Filosofie twittercanon

Herman de Regt & Leon Heuts

 

apr 2012, Uitgeverij Boom
ISBN: 9789461057372
168 pagina's, Paperback