Macht der gewoonte

Charles Duhigg

Hoe leren we onze slechte gewoontes af? Hoe buiten we onze goede gewoontes uit? Een fascinerend boek over de werking van het brein.

Een gewoonte voltrekt zich in onze hersenen in niet meer dan drie stappen: de aansporing (ik heb een vieze smaak in mijn mond) gevolgd door de routinehandeling (ik neem een kauwgommetje) resulterend in de beloning (dat is lekker fris!). Je bewust worden van dit proces is een sleutel tot succes op vele gebieden: het kan de productiviteit op je werk verhogen en je creativiteit vergroten.

In Macht der gewoonte neemt Charles Duhigg de lezer mee naar laboratoria waar op hersenscans te zien is hoe gewoontes geactiveerd worden, en hij bezoekt ook reclamebureaus die strategieŽn bedenken om onze behoeften te bespelen. Duhigg laat zien dat onze basishandelingen niet het product zijn van een weloverwogen beslissing maar van gewoontes waarvan we ons
niet realiseren dat we die hebben. Door deze wetenschap aan te wenden kunnen we onze slechte gewoontes afleren en onze goede uitbuiten.

1377

Macht der gewoonte

Macht der gewoonte

Charles Duhigg

 

apr 2012, Ambo | Anthos
ISBN: 9789026323034
288 pagina's, Paperback