Camus
De filosoof en romancier

Maurice Weyembergh

Meer dan een halve eeuw na zijn dood geldt Albert Camus (1913-1960) nog altijd als een van de grootste en invloedrijkste intellectuelen van de twintigste eeuw. Dit nieuwe boek in de reeks DENKERS biedt een toegankelijke inleiding tot het oeuvre van de Nobelprijslaureaat van 1957.

Aan de hand van zijn zorgvuldige lectuur laat de auteur, Maurice Weyembergh, duidelijk de verbanden zien tussen Camus’ letterkundig werk (romans en theaterstukken), zijn filosofische en journalistieke geschriften en zijn politieke ideeën. Voorts wijst de auteur niet alleen op Camus’ grote betekenis voor het hedendaagse humanisme en voor het politieke denken, maar ook op diens literaire uitstraling, en op zijn grote gevoeligheid voor ‘het heilige’ en het ‘kosmische’.
In onze tijd, die zo wantrouwend staat tegenover utopische idealen en grote woorden, is het denken van Camus weer hoogst actueel. Dat verklaart mede de tegenwoordig sterk herleefde belangstelling voor zijn werk. Dit boek zal dan ook zeker in een behoefte kunnen voorzien.

1366

Camus

Camus
De filosoof en romancier

Maurice Weyembergh

 

okt 2012, Klement/Pelckmans
ISBN: 9789086870998
213 pagina's, Paperback