Theater van de angst
de strijd tegen terrorisme in Nederland, Duitsland, Italie en Amerika

Beatrice de Graaf

Sinds 11 september 2001 is terrorismebestrijding een hoeksteen van de politiek geworden, in Amerika maar ook daarbuiten. Wat heeft het Westen aan normen en waarden opgegeven in de strijd tegen terrorisme? En wat heeft het daarmee bereikt? De strijd tegen terrorisme geeft een indringend beeld van de terrorismebestrijding in de jaren zeventig en de gevolgtrekkingen voor onze tijd.

Na de aanslagen op het World Trade Center in New York is het beleid van de Verenigde Staten en andere landen compleet herzien en zijn wereldwijd honderden miljarden dollars uitgegeven aan terrorismebestrijding. Dit boek beschrijft de resultaten van die reusachtige inspanning. Het schetst de ontwikkelingen vanaf 1945, plaatst de gebeurtenissen na 2001 in een breder kader en vergelijkt de bestrijding van Al-Qaida met die van bijvoorbeeld de Rote Armee Fraktion en de Rode Brigades.

Beatrice de Graaf geeft met dit boek een helder overzicht van de doelstellingen van terrorismebestrijding, van de weerbarstige praktijk en de grote rol die inlichtingen-diensten spelen.

1251

Theater van de angst

Theater van de angst
de strijd tegen terrorisme in Nederland, Duitsland, Italie en Amerika

Beatrice de Graaf

 

jan 2010, Uitgeverij Boom
ISBN: 9789085068105
394 pagina's, Paperback