Wat we missen kunnen
Een manifest tegen de overdaad

Daan Heerma van Voss (red.)

Een nieuw boek van een nieuwe uitgeverij. Met medewerking van Arnon Grunberg, Jan Jaap van der Wal, Allard Schröder, Felix Rottenberg, Leo Vroman, Hanna Bervoets, Jonathan van het Reve, Kees van Kooten en anderen.

In het manifest Wat we missen kunnen gaat een groep dwarse auteurs en opinieleiders op zoek naar het hedendaags 'teveel'. Hebben we echt alle artikelen nodig die in ons Wetboek van Strafrecht staan? Hebben we naast boeken voor volwassenen en kinderboeken ook nog aparte kinderboeken voor volwassenen nodig? Moeten de Staten-Generaal werkelijk elk jaar weer op Prinsjesdag door de koningin en haar voltallige familie geopend worden?

In dertig prikkelende lemma's beschrijven de auteurs een dieptepunt aan irritante, belachelijke en vaak ook overbodige verschijnselen die naar hun idee een beter leven in de weg staan. Van kunst in de openbare ruimte (Arie Boomsma), via televisiepresentator Twan Huys (Daan Heerma van Voss) en ongelukkige dertigers (Laura Blanken), tot aan taalgrappen (Micha Wertheim) en 'mijzelf' (Kees van Kooten).

Wanneer we eenmaal weten wat we missen kunnen, zo stelt het manifest, weten we ook wat 'genoeg' voor ons is. Waarmee het boek meteen een gids voor een beter leven is. Een sprankelend 'manifest tegen de overdaad', vol goedgeschreven suggesties voor een nieuw en beter Nederland.

Volledige lijst van auteurs:

René Appel, Karim Benammar, Farid Benmbarek, Bilal Benyaich, Hanna Bervoets, Laura Blanken, Arie Boomsma, Vincent van Gerven Oei, Arnon Grunberg, Daan Heerma van Voss, Thomas Heerma van Voss, Kees van Kooten, Daniël van der Meer, Jessica Meijer, Sander van Opzeeland, Marja Pruis, Fanny van de Reijt, Jonathan van het Reve, Felix Rottenberg, Floor Rusman, Deru Schelhaas, Rob Schouten, Allard Schröder, Jelte Sondij, Jouke Turpijn, Joost de Vries, Leo Vroman, Jan Jaap van der Wal, Micha Wertheim en Reijer Zwaan.

1191

Wat we missen kunnen

Wat we missen kunnen
Een manifest tegen de overdaad

Daan Heerma van Voss (red.)

 

sep 2010, Babel & Voss
ISBN: 9789490950019
192 pagina's, Paperback