De toekomst van het beeld

Jacques Ranciere

In De toekomst van het beeld biedt Jacques Rancière een verrassend inzicht in de betekenis van het beeld binnen de hedendaagse cultuur. Hij beroept zich op een traditie in de literatuur die is begonnen met Flaubert, een traditie die stelt dat alles gelijk is en alles onderwerp van kunst kan zijn, en gaat de confrontatie aan met denkers als Adorno, Barthes, Lyotard en Greenberg.

De toekomst van het beeld toont verbanden tussen schilderkunst, film, industriële ontwerpen, symbolistische poëzie en getuigenissen van de Tweede Wereldoorlog. Als filosoof kiest Rancière duidelijk positie: beelden behoren tot het domein van de poëtische schepping en haar politieke uitdagingen.

Jacques Rancière is een van de toonaangevende Franse denkers van dit moment. Hij heeft vele boeken op zijn naam staan over onderwerpen die uiteenlopen van politiek en de erfenis van het marxisme, tot emancipatie, geschiedschrijving, literatuur, film en esthetiek. Rancière is emeritus hoogleraar filosofie aan de Université Paris 8.

1179

De toekomst van het beeld

De toekomst van het beeld

Jacques Ranciere

 

sep 2010, Octavo publicaties
ISBN: 9789490334055
148 pagina's, Paperback