Voetbalgek
bespiegelingen van een filosoof

Jan Vorstenbosch

Wat is het toch dat mannen, en in toenemende mate vrouwen, naar de bal trekt, zoals de alcoholist naar de fles wordt getrokken? Hoe krijgt zo'n eenvoudig rond ding vol lucht het voor elkaar om leven te blazen in het manvolk, zelfs in mensen uit wie alle leven geweken lijkt, die meestentijds uitgeblust op de bank naar Spoorloos liggen te kijken?

Jan Vorstenbosch, zelf al dertig jaar lang met lokaal succes voetballend in de weer in jeugdelftallen, amateurelftallen, studentenelftallen, cafť-elftallen, veteranenelftallen en al die tijd in zijn geliefde familie-elftal, onderzoekt in dit boek een reeks van antwoorden op deze vraag - culturele, psychologische, fysiologische en filosofische antwoorden. Zijn zoektocht culmineert in een hilarische lofrede waarin hij, in fictieve dialoog met een onderwaterhockeyer, uitlegt waarom voetbal de mooiste sport is die er bestaat.

Op de tast in de krochten van zijn jeugd, zoekend naar een verklaring voor zijn piekervaringen, soms letterlijk een loopje nemend met zware ideeŽn, schrijft Vorstenbosch over zijn passie voor het voetballen.

1080

Voetbalgek

Voetbalgek
bespiegelingen van een filosoof

Jan Vorstenbosch

 

mei 2010, Uitgeverij Lemniscaat
ISBN: 9789056378523
200 pagina's, Gebonden