Waardenloze gesprekken
Socratisch motiveren in de praktijk

Martin T. Appelo

Twee jaar na het succesvolle Socratisch Motiveren, waarvan duizenden exemplaren zijn verkocht, verschijnt nu het tweede deel met praktijkvoorbeelden en verdieping.

Sinds het verschijnen van Socratisch Motiveren in 2007 hebben veel hulpverleners zich deze methode eigengemaakt en zijn haar gaan gebruiken bij cliŽnten of patiŽnten met wie het contact moeizaam verloopt. Dit tweede boek bevat richtlijnen voor het maken van de professionele gestalt-switch die nodig is om Socratisch Motiveren goed uit te voeren. Naast een stappenplan en een werkschema worden kwesties als indicaties en de verschillen met andere motiveringsstrategieŽn uitgelegd. Gesprekken zonder waarden vormen hierbij steeds het uitgangspunt. Zeer verhelderend zijn de vele praktijkvoorbeelden die per probleemsoort worden gepresenteerd. Waardenloze gesprekken is bestemd voor eenieder die zich bezighoudt met therapie, hulpverlening en coaching, zoals professionals in de eerste-, tweede- en derdelijns geestelijke gezondheidszorg, artsen en andere medisch specialisten, maar ook praktijkondersteuners, juristen, mediators en personeelsfunctionarissen.

Over de auteur:
dr. Martin Appelo is gezondheidszorgpsycholoog en gedragstherapeut. Hij werkt als docent, trainer, therapeut en supervisor bij diverse instellingen. Centrale themaís in zijn werk zijn: rouw, veerkracht, zelfhelend vermogen en motivatietechnieken.

1026

Waardenloze gesprekken

Waardenloze gesprekken
Socratisch motiveren in de praktijk

Martin T. Appelo

 

apr 2010, Uitgeverij Boom
ISBN: 9789085069560
171 pagina's, Gebonden